Muffinkowe jajka
Zgodnie z Waszym życzeniem ciąg dalszy prostych i łatwych, aczkolwiek ciekawych przepisów.
Tym razem zapraszam Was na śniadanie.
Prezentowany przepis jest wspaniałą alternatywą dla nudnych jajek sadzonych lub jajecznicy.
Wspaniale smakuje z pieczywem śniadaniowym.
Składniki:
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej
6 jajek
słoik pomidorów suszonych na słońcu w oleju
świeżo zmielony kolorowy pieprz (młynek)
sól
gałązki tymianku lub rzeżuchy (do przyozdobienia)
Wykonanie:
Tym razem zapraszam Was na śniadanie.
Prezentowany przepis jest wspaniałą alternatywą dla nudnych jajek sadzonych lub jajecznicy.
Wspaniale smakuje z pieczywem śniadaniowym.
Składniki:
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej
6 jajek
słoik pomidorów suszonych na słońcu w oleju
świeżo zmielony kolorowy pieprz (młynek)
sól
gałązki tymianku lub rzeżuchy (do przyozdobienia)
Wykonanie:
Piekarnik należy rozgrzać do temperatury 200 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.
Przygotować formę na muffiny.
Wgłębienia formy nasmarować olejem z suszonych pomidorów, następnie wyłożyć szynką, na dnie każdego wgłębienia ułożyć 1 sztukę suszonego pomidora.
Następnie wbić jajka.
Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut.
Podawać obsypane pieprzem i solą do smaku, udekorowane gałązkami tymianku lub rzeżuchy, z pieczywem śniadaniowym.
Bon appetit!
Mniam, na pewno zrobię takie jajeczka :)
OdpowiedzUsuńPolecam, u mnie jedno z najbardziej lubianych śniadań, koniecznie z tostami i rozpływającym się masełkiem. :)
UsuńNa pewno zrobię takie jajka
OdpowiedzUsuń