Przekąska z gruszką

Jak wiecie, od początku roku współpracuję z firmą Rossmann, a konkretnie mam swoją stałą rubrykę kulinarną w magazynie Skarb. 
Dostaję od Was mnóstwo wiadomości związanych z przepisami jakie są tam prezentowane, za co bardzo dziękuję! Spora część maili to prośby o podanie samego przepisu, bo np. nie udało się Wam dostać gazety w drogerii lub czytaliście ją u kogoś i spodobał się Wam przepis, szukaliście go na blogu, a tu go nie ma ... 
Spełniam zatem Wasze prośby i od dziś będę publikować również na blogu wybrane przepisy, specjalnie dla Was moi Czytelnicy. :)
Nieśmiało wiosna zagląda w nasze progi, a co za tym idzie rozpoczynamy sezon "grillowy", czyli imprezujemy na świeżym powietrzu na różne sposoby. Mam zatem dla Was jako pierwszy świetny pomysł na prostą i łatwą przekąskę dla Waszych gości. :)


Składniki:
gruszki
ser pleśniowy typu blue
chleb pumpernikiel
orzechy włoskie

Wykonanie:
Pumpernikiel, ser oraz gruszkę obraną ze skóry pokrój w ładne, kształtne kostki. Orzechy rozgnieć w moździerzu. Na chlebie układaj kolejno ser oraz gruszkę. Posyp całość orzechami. Podawaj nadziane na wykałaczkę.


Komentarze