Warzywne pierścionki
Dziś rozpoczynamy z przyjaciółmi sezon grillowy. :)
Przy tej okazji mam dla Was interesującą propozycję kolejnej przekąski, a właściwie bardziej startera na zimno.
Pomysłowe, niezwykle efektowne, kolorowe i zdrowe pierścioneczki! Zapraszam! :)
Składniki (na zdjęciu te poniżej, mogą być dowolne sezonowe):
ogórek świeży "wąż"
marchew
biała rzepa
seler naciowy
żółta papryka
czerwona papryka
Wykonanie:
Do wykonania przekąski możesz użyć dowolnych warzyw (najlepiej sezonowych) najlepiej tych, które da się pokroić w ładne, równe słupki.
Ogórka pokrój na grube plastry, wydrąż w ich środku okrągłe otwory (ja zrobiłam to kieliszkiem do wódki). Warzywa pokrój w słupki, włóż do pierścienia z ogórka.
Możesz podać je z jogurtem naturalnym lub dipem.
Smacznego! :)
Komentarze
Prześlij komentarz